Douglashout

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa met eigenschappen van hoge duurzaamheid en sterkte en is hierdoor breed toepasbaar. De naam Douglas hout is vernoemd naar de Schotse Botanicus Sir David Douglas die de Orgeon Pine zaden in 1827 voor het eerst in Europa introduceerde.

Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken.

Levensduur douglashout

Douglashout valt in duurzaamheidklasse 3. Dit betekent dat het een duurzame houtsoort is die 10 tot 15 jaar mee kan gaan zolang er geen grondcontact is. 

De duurzaamheid van Douglas is te danken aan het hoog percentage kernhout wat gevormd wordt. Kernhout heeft in tegenstelling tot spinthout extra duurzame eigenschappen. Kernhout bevat hars en die zich naar verloop van tijd verhardt. Schimmels die tot rotting van het hout kunnen leiden hebben door deze eigenschap minder vat op het hout waardoor het langer goed blijft.

Een Douglas weetje

De hoogste Douglasspar (140 jaar oud geschat) in Nederland is ongeveer 50 meter hoog en staat op het Koninklijke landgoed Het Loo bij Apeldoorn.

1
Meteen contact, klik hier