Grenenhout

Grenenhout is een naaldhoutsoort en staat bekend om de uitgesproken vlammen tekening. Het heeft een kenmerkende geelachtige lichte kleur en de nerf is matig fijn. Grenenhout is afkomstig van de Grove den (Pinus sylvestris). Europees Grenen heeft een volumiek massa tussen de 400 tot 600 kg per m3. Deze houtsoort is zeer geliefd als tuinhout, zeker nadat het geïmpregneerd is. Daarnaast ziet u het ook terug als constructiehout of zelfs als binnenvloer voor een blokhut.

Levensduur grenenhout

De levensduur van grenen is circa 10-15 jaar indien het hout geïmpregneerd is. Geïmpregneerd hout is beter bestand tegen weersomstandigen, micro organismen en insecten. Zo wordt de levensduur van hout enorm verlengt. Grenenhout heeft onbehandeld namelijk duurzaamheidklasse 5, terwijl deze door keteldruk impregneren wordt verlengd naar klasse 3-4. Voor buiten gebruik is impregneren van grenen hout een must.

Eigenschappen grenenhout

Grenenhout is makelijk te bewerken. In het hout kunnen noesten en harszakken voorkomen. Bij grenenhout heeft het hars een lichte geurverspreiding. Er is een klein verschil tussen kern en spinthout. Gezaagd grenen heeft een duidelijke vlamtekening. Grenen is zeer geschikt als constructiehout. Over het algemeen is grenen iets taaier dan vuren. Grenen naaldhout heeft meer noesten en kwasten dan vurenhout. Het kleurverschil met vuren is zeer minimaal.

1
Meteen contact, klik hier